Curs de Robotică cu Micro:Bit

Pune-ti visurile in practica, construieste, inventeaza, programeaza!

Construim robotei sau experimente smart si apoi le dam viata cu ajutorul microcalculatorului micro:bit.

Invitam copiii sa descopere lumea roboticii cu piese tip Lego, senzori sau motorase. Suna a treaba de inginer experimentat, nu-i asa? A fost odata! Acum si copii o pot face, pentru ca a devenit simplu, interesant si foarte distractiv.

De fapt, copiii vor intelege tehnologia din ziua de azi folosind modele la scara mica pe care tot ei le vor construi si apoi programa. Ce poate fi mai antrenant decat sa-ti contruiesti o jucarie si apoi sa o faci sa se miste, sa reactioneze si sa te asculte?

Micro:bit-ul va fi creierul creatiilor noastre robotice. Acesta este un micro-computer de dimensiunea palmei unui copil. Contine 2 butoane, un afisaj cu LEDuri, senzori de lumina, zgomot, inclinare si temperatura, un difuzor si conectivitate Bluetooth. Se poate programa foarte usor folosind bloculete colorate intr-un limbaj foarte asemanator Scratch. Mai multe informatii gasiti aici: www.microbit.org.

Cursul este impartit in 20 de lectii saptamanale:

Cine? Pentru copii intre 9-14 ani. Vom folosi blocuri colorate cu instructiuni scrise in limba engleza ce reprezinta cuvintele cheie cele mai folosite in programare

Cand? Luni de la 17:30

Cat? Pret: 300 lei pe luna (4 sedinte, cate 1 pe saptamana)

Ce vom folosi? Placuta micro:bit si kituri de robotica si experimente smart pe care le puteti la noi pe shop (https://robotescu.net/shop/), dar mai ales kitul 20in1 cu piese tip Lego:

Programarea se realizeaza usor, folosind pictograme, direct din browser. (https://makecode.microbit.org/)